Pátranie po nezvestných deťoch je stále bezvýsledné

01.05.2013 Dunajská Streda

Horný Bar 1. mája (TASR) - Po nezvestných deťoch v obci Horný Bar - Šuľany v okrese Dunajská Streda od skorého rána sa opätovne pátra, zatiaľ bezvýsledne. TASR informoval predseda Predstavenstva Komplexnej centrálnej záchrannej služby (KCZS) v Gabčíkove Ján Culka.

Okrem príslušníkov KCZS a Hasičského záchranného zboru šesťročného Alexa a deväťročného Nikolasa od utorka (30.4.) večera hľadá aj polícia. "Do pátrania sme nasadili 12 psovodov so psami a potápačov," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"V utorok okolo 21.00 h sme dostali informáciu o nezvestných deťoch. Okamžite sme nasadili pátrací tím. Našli sme topánky, šaty a jeden bicykel. Veci patrili deťom, potvrdila to ich matka," povedal Culka s tým, že deti videli občania obce naposledy okolo 19.00 hodiny. Dodal, že záchranári na základe nájdených vecí si myslia, že do prívodného kanála Dunaja padlo jedno dieťa, druhé ho chcelo zachrániť a taktiež sa pošmyklo. "Je to jedna možnosť z viacerých," podotkol Culka.

Starosta obce požiadal cez miestny rozhlas o pomoc aj obyvateľov. V lokalite hľadá deti aj niekoľko desiatok občanov obce.
 

Vyberte región